AandelenOptieconstructie

BESI – Winst nemen?

besi

Besi lijkt nu toch echt kandidaat voor stukje winst van tafel. Wat te doen nu?

Heeft u de rit meegemaakt en verwacht u net als wij hectische maanden de komende periode dan kunt u onderstaande acties overwegen:

· 50% verkopen. Van winst nemen is nog niemand armer geworden

· Call schrijven op de stukken december 59 a €3,20 euro is erg interessant. U gaat de verplichting aan uw stukken vast te houden t/m 3e vrijdag in december en moet uw stukken leveren a €59 . U ontvangt nu direct 100 x €3,20 voor deze verplichting.

· Optioneel: De ontvangen call premie investeren in het kopen van twee puts december 56 a €1,70 per stuk . U heeft dan het recht om Besi te mogen verkopen, u koopt een dubbele put dus bij terugzakken naar gebied rond 52-54 euro kunt u uw puts met winst verkopen en dan weer overwegen om een put te gaan schrijven om weer extra stukken goedkoper binnen te krijgen.

· Technisch gezien is dit aandeel zeker rijp voor tikkie terug dus ook vanuit dat oogpunt lijkt het allemaal iets te veel van het goede nu. Beleggers overdrijven omhoog en omlaag zoals u weet.

· Het is een compleet sprookje om te denken dat BESI nu maar door blijft stijgen. Een bericht van onze vriend uit Korea of morgen De FED in de USA met een vaag verhaal en er zullen meerdere mensen winst gaan nemen. Winst nemen blijft een belangrijk onderdeel, niet hebberig worden maar gewoon reëel blijven en winst veilig stellen op zijn tijd is beste manier om nog lang en gelukkig te blijven op de beurs. Het zijn rare tijden nu met Mario & Co aan de geldprinters, blijf echter zelf nadenken en laat u niet meeslepen in ongeremd optimisme.

aandeel besi

privecursus beleggen