Goud&Zilver

Gold trail: Hyperinflatie van papiergoud (Deel XI)

Het spel waar we onze ogen op moeten richten (en dus niet de bal) begon in het voorjaar van 1999 te veranderen. De gezamenlijke manipulatie van de markt voor goudcontracten brak uit elkaar, waardoor de VS er alleen voor kwam te staan. Zoals ik eerder al heb aangegeven is het dollarregime nu bezig met het hyperinflateren van het papiergoud, in een laatste poging de dollar verwoeste stijging van de goudprijs te blokkeren. Velen begrijpen niet waarom het Euro/BIS blok staat toe te kijken en dit laat gebeuren. Feit is dat zij (het Euroland) hun goud in het BIS systeem hebben (het werd nooit verkocht buiten dit gesloten systeem) en er niets om geven wat er gebeurt met de prijs van goudcontracten op de LBMA en de Amerikaanse contractenmarkt voor goud. Die contracten (en het goud dat ze moeten vertegenwoordigen) (SDR’s?) zullen uiteindelijk falen.

Dit is een simpel concept dat veel investeerders en handelaren in de ‘goudsector’ in verwarring brengt. Zij zitten overwegend aan de falende kant van de strijd, omdat ze een te groot deel van hun portfolio inzetten op de prijsbeweging van goudcontracten en niet kiezen voor het bezit van fysiek goud! Ik zou willen zeggen dat de meeste uitlatingen op het internet afkomstig zijn van handelaren die proberen een transactie in een falende markt te timen. Zelfs diegene die goudmijnen kopen kunnen vergeleken worden met mijn analogie van “papieren documenten voor Romeins goud”. Het is als speculeren op een stijging in de prijs van vastgoed om dat vervolgens te verkopen voor goud voordat de stad (de markt voor goudcontracten) valt.

“De ECB en de BIS hebben zich ervan verzekerd dat er niet genoeg Romeins goud is om de verkoop van vastgoed te dekken voordat de stad ten onder gaat!” Fysiek goud zal niet dezelfde ratio met goudmijnen behouden zoals in de jaren ’70 het geval was. Als het aandeel van een goudmijn van $10 naar $300 springt, dan zal fysiek goud stijgen van $300 tot $15.000++.

Lees meer op Marketupdate

privecursus beleggen