Optieconstructie

Optieconstructie Gilead

Gilead optieconstructie

Deze Biotech kanjer hebben wij al vaker besproken, ze zitten op een flinke zak geld en Wall Street is te ongeduldig. Wall Street wil maar dat ze gaan overnemen. Het Management is gelukkig verstandig en wacht op kansen die er gaan komen.
Gilead lijkt dan ook op een bodem te zijn beland gezien de kansen en de grote zak geld plus het dividendrendement.

Wij zetten een zogenaamd plastic aandeel op.

Open verkoop put dec 60 a $ 2,55 wij schrijven een put om daarmee de verplichting aan te gaan 100 aandelen Gilead te kopen voor $60 indien de koers daaronder gaat komen t/m 3e vrijdag in december 2017.

Daar wij denken dat de bodem nabij is investeren wij de ontvangen putpremie meteen weer in een call optie met dezelfde looptijd, namelijk:

Kopen call dec 67,50 a $2,80

Bij een herstel richting $70 op korte termijn zouden wij bijvoorbeeld de gehele positie weer kunnen sluiten of alleen alvast de geschreven put met winst terug kopen en de call laten lopen met als stop loss $ 2,80 etc.

Leuke constructie, natuurlijk houden wij het te investeren bedrag ad $ 6000 beschikbaar voor het geval wij de stukken moeten kopen. Denk nooit dat gaat niet gebeuren, want beurzen kunnen rare dingen doen en als Amerika gaat zakken zal ook Gilead nog een rondje mee zakken.

privecursus beleggen