Goud&Zilver

Sentiment goud sinds 2008 zelden zo laag geweest als nu

goudkopen

Het sentiment ten aanzien van goud kopen is sinds 2008 niet meer vaak zo laag geweest als nu, zo blijkt uit onderzoek van Bank of America Merrill Lynch. Van alle vermogensbeheerders die ondervraagd werden was een relatief groot gedeelte van mening dat het edelmetaal momenteel ondergewaardeerd is.

De laatste keren dat het sentiment in dezelfde richting stond was aan het begin van dit jaar en aan het begin van vorig jaar. Dat waren ook precies de momenten die gepaard gingen met een sterke stijging van de goudprijs.

Goud ondergewaardeerd?

Ook tegen het einde van 2008 waren de ondervraagde vermogensbeheerders in meerderheid van mening dat goud ondergewaardeerd was geraakt. Op dat moment werden bijna alle beleggingen goedkoper, omdat er in het dieptepunt van de crisis een vlucht naar liquiditeit plaatsvond. Maar ook toen kwam de goudprijs al snel weer in een stijgende trend.

De uitslag van deze enquête van Bank of America Merrill Lynch doet vermoeden dat goud op dit moment weer ondergewaardeerd is. Dat vermoeden wordt versterkt door het feit dat de grootste munthuizen in de wereld dit jaar veel minder goud en zilver verkochten dan in voorgaande jaren.

Lees hier meer…
(bron: marketupdate)

privecursus beleggen